orang cantik yang cuba jadi lebih cantik sampai kelihatan tidak cantik



ape yang aq cube cakapkan dengan tajok yang cm2??korang rase ape??haha..xcely kan aq nak cakap pasal MAKEUP..Wanita dan make up memang xdapat dipisahkan.,aq pon makeup..tapi xdela selalu coz aq malas.. Wanita sering menganggap tanpa make up, mereka tak lawa.tapi aq duli ape..penatlah nak makeup..cket2 je dala..



Wanita sering menganggap tanpa make up, lelaki tak pandang mereka..haha..xsalah nak bermakeup..tapi biarlah berpada2..janganlah makeup terlalu tebal..korang taw x,makin tebal korang makeup,makin xcantik lah kowg..da macam pelakon Teater Bangsawan da taw..

Pastu pipi merah menyala membuatkan hati terlintas bayangan badut di pesta sukaneka..wanita akan lebih cantik kalau makeup tu x terlalu tebal..haa..kebanyakan pengantin2 pompuan la..habes muke dorang dikerjakan oleh mak andam uh..punyelah tebal mak andam uh tepek bedak kat mke pengantin uh..haishhh...tkot aq nak kawen cmni..aq xnk la mak andam makeup aq cmpi cm2 skali..tp kadang2 ade jgk mak andam yang makeup simple jew...cantik pew..makeup nipis je dala kan...dala kawen uh skali seumur hidup..emmm..mybe skali jew..pas2 tgk pic2 kawen sume macam badut..perghh...xsyokla cm2 an..

tapi terserahlah kat korang kan..kalau korang rase makeup tebal2 uh buat korang cantik,silakan lah...aq xhalang pon..sapelah aq an..aq juz cakap ape yang aq rase jew..xsalah kan..hehehe..sorry lah law ade yang terasa tapi aq xde niat nak ngate sape2  pon..siyes !! ^,^

4 comments:

saya dewi said...

salam dear. ^^

yepp betul tueh. make up lagi cantek kalo dibuat secara sederhana. kalo terlampau tebal nanti nampak sangat fake. But kena tengok event juga. kalau dinner standard artis pakai tebal. Baru lah nampak. heee (:

laila miera said...

hahaha..tol jgk uh..:)

rayne rawt rawt said...

setuju .. skrg tengok kalau pompuan makeup tebal2 bukan nye cantik ponn .. plus dengan tudung belit2 .. opss salah masuk point tudung . ehehe

betul ke tidur siang bulang puasa ni ibadah ?
http://inibelogterabor.blogspot.com/2011/08/betul-ke-tidur-bulan-puasa-itu-ibadah.html

Tasha said...

suke2,setuju~~~
biasa2 sudah...ade lelaki x suke pun perempuan yg make up,hehe